Ochrana osobních údajů - GDPR

GDPR (General Data Protection Regulation) - Obecné nařízení o ochraně osobních údajů

Identifikace správce nebo zpracovatele, který sděluje kontaktní údaje na pověřence:

město Dvůr Králové nad Labem
náměstí T. G. Masaryka 38
Dvůr Králové nad Labem
544 17

Datová schránka: mu5b26c
IČO: 00277819

Označení pověřence: Milan Mračko, Pavol Budzák
Kontaktní údaje na pověřence:
e-mail: dpo@mudk.cz
tel.: +420 723 020 872

Oznámení o zpracování osobních údajů

informace zelena

Město Dvůr Králové nad Labem je správcem osobních údajů, které nám vy, jako subjekt údajů poskytnete, případně jsou poskytnuty třetí osobou. Ochrana osobních údajů je pro nás velmi důležitá, vždy postupujeme v souladu s právními předpisy - viz níže. 

18.2.2019 11:42:27 | přečteno 257x | Ing. Mgr. Miroslava Kameníková | Celý článek
 

Záznam o zpracovatelských činnostech správce osobních údajů

archiv zelena

Město Dvůr Králové nad Labem v rámci své činnosti zpracovává osobní údaje. V přiloženém souboru najdete, o jaké osobní údaje se jedná, za jakým účelem jsou zpracovávány, na jakém právním základě a na jak dlouhou dobu. Více naleznete v dokumentu ikona souboruGDPR - Záznam o zpracovatelských činnostech správce osobních údajů.

18.2.2019 11:42:06 | přečteno 225x | Ing. Mgr. Miroslava Kameníková | Celý článek
 

Prohlášení o použití cookies a možnosti zamezení použití

pocitac zelena

Cookies jsou malé datové soubory, díky kterým si navštívené webové stránky stránky pamatují vaše úkony a nastavení, které jste na nich provedli. Při každé další návštěvě stránek pak prohlížeč tato data uložená v souboru pošle zpět serveru. Tomuto malému souboru se říká „cookie“ a je to v krátký textový soubor, obsahující specifický řetěz znaků s jedinečnými informacemi. Cookies nepředstavují nebezpečí, mají však význam pro ochranu soukromí. Cookies nelze použít pro zjištění totožnosti návštěvníků stránek ani ke zneužití přihlašovacích údajů.

24.5.2018 15:52:46 | přečteno 917x | Bc. Jan Skalický, MSc. | Celý článek
 

Text informovaného souhlasu se službou SMS Infokanál

sms infokanál

Dne 25. května 2018 začalo v ČR platit Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR), které má zvýšit ochranu osobních dat občanů EU. Zavedení této legislativy se dotklo i poskytování služby SMS InfoKanál. Občané, kteří jsou zaregistrováni k odběru zpráv prostřednictvím této služby, udělili tzv. informovaný souhlas se zpracováním svých osobních dat v rámci této služby. Text tohoto souhlasu naleznete v článku níže. 

9.7.2018 9:19:35 | přečteno 324x | Ing. Mgr. Miroslava Kameníková | Celý článek
 

Městský úřad ve Dvoře Králové n. L. se připravuje na zavedení novely GDPR

zprava zelena

Dne 25. května 2018 vstoupí ve všech zemích Evropské unie v planost Obecné nařízení o ochraně osobních údajů (dále jen GDPR), které má za úkol zvýšit ochranu osobních dat občanů. V českém právním prostředí tak nahradí zákon č. 101/2000 Sb., o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů. Respektive tento zákon bude po své novele již upravovat jen některé aspekty týkající se Úřadu pro ochranu osobních údajů a některé dílčí záležitosti nutné k dotvoření celého rámce ochrany osobních údajů, které nejsou GDPR upraveny, či je možné je upravit na vnitrostátní úrovni.

23.5.2018 8:31:45 | přečteno 325x | Bc. Jan Skalický, MSc. | Celý článek
 

GDPR přináší řadu novinek v oblasti práv a povinností při ochraně osobních údajů

paragraf zelena

V českém právním prostředí dosud pravidla při nakládání s osobními údaji stanovoval zákon č. 101/2000 Sb. o ochraně osobních údajů a o změně některých zákonů. Základní principy a zásady ochrany osobních dat sice zůstanou, ale od 25. května 2018 se organizace, které při své činnosti zpracovávají osobní údaje, budou muset řídit Obecným nařízením o ochraně osobních údajů (GDPR), které přináší některé nové povinnosti.

23.5.2018 8:57:48 | přečteno 227x | Bc. Jan Skalický, MSc. | Celý článek
 

Slovníček pojmů - GDPR

vyhlaska zelena

V tomto článku najdete slovníček pojmů nejčastěji používaných v souvislosti s novelou obecného nařízení o ochraně osobních údajů (GDPR).

23.5.2018 8:49:47 | přečteno 351x | Bc. Jan Skalický, MSc. | Celý článek
 
Vytvořeno 22.5.2018 15:42:38 | přečteno 1962x | Bc. Jan Skalický, MSc.